Kolesa BicikeLJ bliže Šentvidu

Bi se z bicikLJem radi peljali do Šentvida? Preberite, kaj je za uresničitev te ideje storila Josipina Julija.

V dneh pred informativnimi dnevi sem v vseh letnikih ŠKG zbirala podpise za podporo ideji, da bi v četrtni skupnosti Šentvid postavili novo postajo mestnih koles BicikeLJ, kar je dodatek k moji projektni nalogi z naslovom “Izdelava navodil za izposojo kolesa v Ljubljani”.

V torek, 3. marca 2020, sem nato županu Mestne občine Ljubljana, gospodu Zoranu Jankoviću, predstavila svoj projekt in izboljšano, barvno zgibanko s QR kodami in navodili, ki sem jih izdelala v slovenskem in devetih tujih jezikih.

Predala sem mu tudi pobudo s 541 podpisi nas dijakov in profesorjev ŠKG, ki si želimo možnosti izposoje mestnega kolesa v bližini Zavoda sv. Stanislava; zadnja postaja je namreč v Šiški pri Mercatorju, na Cesti Ljubljanske brigade 33, kar je precej daleč (približno 20 minut hoje).

Najlepša hvala gospodu županu Zoranu Jankoviću, da me je sprejel in prisluhnil naši želji za razširitev obstoječe mreže BicikeLJ v smeri bliže Šentvidu in Zavodu sv. Stanislava.

S tem prispevkom bi se za podporo rada zahvalila vsem vam, dijakinjam, dijakom, profesoricam, profesorjem in vodstvu ŠKG. Kot sem že poudarila ob zbiranju podpisov, je v tej akciji štel vsak podpis.

Skupaj gradimo mostove …

 

Josipina Julija Petrovič, 2.b

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content