Koncert “Luč si za svet”

Po dveletnem prisilnem premoru se je v četrtek, 19. maja 2022, v športno dvorano OŠ Alojzija Šuštarja vrnil letni koncert treh zborov Škofijske klasične gimnazije – (Z)Mešanega ter Dekliškega in Fantovskega 1. letnika –, tokrat pod naslovom “Luč si za svet”.

Zbori pod vodstvom Marjetke Kozmus, Helene Fojkar Zupančič ter Miha Zupanca Kovača so se ob spremljavi banda (Simon Prašnikar, Samo Vovk, Miha Friedrich) predstavili vsak s svojim programom, ki sta ga zaokrožila (Z)Mešani zbor z izbranimi odlomki iz muzikala Hamilton in skupen nastop vseh treh zborov.

Poleg veselja, da tako nastopajoči kot občinstvo ponovno lahko uživamo v glasbi brez posebnih omejitev, je večer zaznamovala predvsem hvaležnost. Mladi pevci so se svojim zborovodjem zahvalili za vse, kar so skozi celotno šolsko leto – v prvem delu še vedno močno koronsko zaznamovano – od njih prejemali na vajah in nastopih, posebej ganljivo pa je bilo slovo maturantskih “zmešancev”, ki so svojima dirigentkama Marjetki in Heleni pripravili tudi posebno točko.

Foto: Lev Furlan Nosan

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content