Letni koncert Sledovi oblakov Mladinskega mešanega zbora sv. Stanislava ŠKG

Mladinski mešani zbor sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije je po uspešni turneji na Poljskem in Finskem, ki je bila polna lepih nastopov in zanimivih doživetij, poslušalce razveselil tudi na letnem koncertu v župnijski cerkvi Ljubljana Kašelj / Zalog v sredo, 11. oktobra.

Mlade pevke in pevce sem spremljal na letošnji turneji in vedno znova sem navdušen nad njihovim petjem. Čeprav sem njihove pesmi slišal že velikokrat, tako na vajah kot nastopih, vsakokrat uživam, ko zaslišim petje ubranih mladih glasov.

Na koncertu so pevci in pevke zapeli šestnajst pesmi. Eno med njimi so zelo suvereno izvajali novi člani zbora, ki so dokazali, da so dostojni nasledniki. Na svojstven način so se poslovili letošnji maturanti in se zahvalili njihovemu dirigentu Damijanu Močniku, ki z veseljem, sproščenostjo in zaupanjem vodi zbor.

 

Vedno znova sem presunjen, ko zaslišim ADORO TE DEVOTE. SLOVENSKE MELODIJE zbor vedno zapoje na meji mogočega. Izjemno lepi sta pesem SPOMINČICE, ki dobesedno boža, in DOWN IN THE RIVER TO PRAY z neverjetnim basovskim solom na začetku in sopranskim na koncu. Spomine na moja gimnazijska leta mi obuja MICHELLE. Seveda ni pravega zaključka koncerta brez RAINDROPS KEEP FALINN ON MY HEAD, pa če je dežnik v roki dirigenta ali ne.

Doživeli smo lep večer. Mladenke in mladeniči si skupaj z njihovim maestrom zaslužijo vse čestitke. Njihova mladostna zagnanost, prešernost in veselje nad petjem sta nas poslušalce očarala in napolnila z lepoto.

Pavle Šijanec

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content