Literarno srečanje s tremi pesniki

V četrtek, 1. marca, je bilo po pouku v zavodski knjižnici literarno srečanje s tremi mladimi že uveljavljenimi pesniki: z Veroniko Dintinjana, Anjo Cimerman in Mitjo Drabom.

Veronika Dintinjana, pesnica in prevajalka, ki je bila leta 2002 izbrana za najboljšo avtorico mlade literature Urška in je leta 2008 postala vitezinja Pesniškega turnirja v Mariboru, je leta 2017 prejela Jenkovo nagrado za zbirko V suhem doku. Po mnenju žirije je v svoji komaj drugi pesniški zbirki nadgradila poetiko nič manj dovršene in odmevne prve zbirke Rumeno gori grm forzicij, za katero je leta 2008 prejela nagrado Slovenskega knjižnega sejma za najboljši prvenec.

Anja Cimerman, alumna Škofijske klasične gimnazije, ki se ukvarja z grafičnim oblikovanjem, petjem, pisanjem in prirejanjem literarnih dogodkov, je pred kratkim izdala svoj pesniški prvenec Fatamorgana.

Mitja Drab je član Mladinskega kluba Društva slovenskih pisateljev, objavlja v Mentorju, Literaturi in tudi na spletu, lansko leto pa je izdal svoj samostojni pesniški prvenec Nočne živali.

Iskrivo in živahno pesniško popoldne je vodil Luka Benedičič, lanski maturant in urednik pesniške zbirke Oceani, sodelovali pa so dijaki Literarnega krožka Domače vaje pod mentorstvom prof. Mateje Gomboc.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content