Maša z dijaki za zakonca Arhar, dobrotnika Zavoda sv. Stanislava

V sredo, 25. maja 2022, smo v Zavodu sv. Stanislava darovali mašo v zahvalo in za zdravje gospe in gospoda Arhar iz Toronta v Kanadi. Ga. Cveta Arhar Stojko namreč že od ponovnega odprtja Škofijske klasične gimnazije vsako leto podpira nekaj škofijcev, da se lahko šolajo na gimnaziji.

Mašo sta darovala direktor zavoda Anton Česen in kaplan Martin Zlobko. Kot je v uvodu povedala skrbnica Sklada Franka Arharja, Lily Schweiger Kotar, smo bili veseli, da so bili z nami tudi vsi trije letošnji prejemniki pomoči.

Kaplan Zlobko je v pridigi spodbudil vse navzoče, naj se vprašajo, kot je Atence v evangeliju spraševal sv. Pavel, kakšno sled puščajo v svojem življenju in ali ga v vsem osredinjajo v Kristusu. Za zgled je postavil zakonca Arhar, ki nesebično pomagata, sta zelo živa v svojem sočutju do sočloveka in v vsem izražata svežino duha, ki nam jo lahko da samo Sveti Duh Tolažnik.

V veliki hvaležnosti za skupno povezanost preko sv. maše in naklonjenost zakoncev Arhar Zavodu sv. Stanislava želimo obema obilo zdravja in božjega blagoslova. Tudi ga. Arhar je obljubila molitev za nas vse, predvsem pa za maturante. »Vsi imamo velike preizkušnje in potrebujemo razsvetljenje Svetega Duha,« je zapisala ob zahvali za pobudo skupne maše, ki je je bila izjemno vesela.

Lily Schweiger Kotar, prof.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content