Miha Sever med finalisti za najboljšega srednješolskega pesnika

Na razpisu za izbor najboljšega osnovnošolskega in srednješolskega pesnika Župančičeva frulica 2017 je strokovna komisija (v sestavi Janko Lozar, dr. filozofije in univ. dipl. prevajalec, letošnji predsednik strokovne komisije; Igor Divjak, dr. ameriških študij, literarni kritik in prevajalec, in Veronika Dintinjana, pesnica in prevajalka) izbrala pet srednješolskih pesnikov, ki se bodo udeležili zaključne prireditve Župančičeve frulice 2017, ki bo 12. junija v Črnomlju. Veseli smo, da je med petimi izbranci tudi naš maturant Miha Sever. Komisija je objavila še nekaj kandidatov, ki so bili v igri za izbor med pet najboljših srednješolskih pesnikov, med njimi sta tudi Luka Benedičič (4. c) in Jernej Grlj (3. c).

Na razpis se je sicer s svojimi pesmimi prijavilo 95 pesnikov (51 osnovnošolskih in 44 srednješolskih) iz 59 slovenskih šol (34 osnovnih šol in 25 srednjih šol).

V preteklih letih so se naši dijaki že večkrat izkazali v tem izboru, dobili smo že tri najboljše pesnice (Saro Hanuna, Katarino Gomboc, Ajdo Šubelj), tokrat pa so se posebej izkazali naši fantje.
Mihu Severju želimo obilo sreče v finalnem izboru, vsem trem našim odličnim pesnikom pa čestitamo in jim želimo tudi v prihodnje obilo pesniškega navdiha.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content