Nočni tek na Kalvarijo

Udeležili sta se ga tudi predstavnici Škofijske klasične gimnazije – dijakinja 3. č Eva Erjavec in profesorica slovenščine Špela Zupan, ki je dosegla odlično 2. mesto.

V petek, 5. oktobra 2018, je v Mariboru na griču Kalvarija za Gimnazijo Antona Martina Slomška potekal 9. nočni tek na Kalvarijo. Gre za nočni spektakel, ki ga ob začetku študijskega leta pripravlja Zdrava zabava (Univerzitetna športna zveza Maribor). Tekmovalci in tekmovalke se morajo spopasti s 454 stopnicami in na progi, dolgi 210 metrov, premagati 80 višinskih metrov. Šprint navkreber, torej. Ko se z avtom približuješ Kalvariji, je grič prav smešno nizek, tudi proga je videti precej kratka. A že ob vznožju spoznamo, da bo težko. Pa vsakršen cmok v grlu hitro odpravi prijetna družba, dobra glasba, reflektorji, bakle … Letos se nas je zbralo kar 270, od tega je bilo 65 otrok, ki so tekli le do polovice.

Do vrha sva se v absolutni konkurenci s progo spopadli tudi predstavnici Škofijske klasične gimnazije – dijakinja 3. č Eva Erjavec in profesorica slovenščine Špela Zupan.

Eva Erjavec: »V petek sva s profesorico Špelo Zupan zbrali še zadnje moči od preteklega tedna in se povzpeli po 454 stopnicah do vrha, kjer je bil odličen razgled na celoten Maribor. Seveda sva si že pred tekmo ogledali progo in prešteli vse stopnice. Ob 20.30 pa se je začela tekma, kjer je vsak tekmovalec posamično tekmoval s časom, na koncu pa je zmagal tisti, ki je tekel najhitreje. Ker so dogodek organizirali študentje, sta nas med tekmo spremljala glasba, ki jo je vrtel najet DJ, in čudovit ‘lightshow’. Profesorica Špela Zupan je dosegla odlično 2. mesto in tako sva odšli s tekmovanja obteženi s pokalom.«

Špela Zupan: Brez dijakinje Eve, ki je osvojila odlično 20. mesto v absolutni ženski konkurenci, me letos ne bi bilo na tej tekmi, zato sem ji najprej hvaležna, nato pa izredno ponosna nanjo, da je zmogla tako zahtevno tekmo. Sama sem ob njenem spodbujanju celo ponovila uvrstitev izpred dveh let, ko sem bila tako kot letos druga. Prideva še, upam, da do naslednjega leta navdušiva še kakšno/ega škofijko/škofijca!

Celotni rezultati

Poročilo na 24ur.com, kjer je na ogled tudi video reportaža

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content