Nova didaktična gradiva in osvežitev angleščine na Irskem

Med letošnjimi poletnimi počitnicami sem se v času med 9. in 20. julijem 2018 v okviru Erasmus+ projekta udeležila tečaja angleščine za učitelje z naslovom Activate Your English for Teaching (B1 +B2) v Trinity Collegu v Dublinu. Za tovrsten tečaj sem se odločila, ker je moje znanje angleščine, pridobljeno v času študija in prvih letih poučevanja, postalo zelo pasivno.

V dveh tednih smo se udeleženci tečaja preko raznolikega gradiva seznanili z Irsko in njeno zgodovino, kulturo, družbenimi razmerami, geografskimi značilnostmi in podobno. Hkrati smo imeli priložnost spoznati različne metodične pristope pri posredovanju snovi. Ob spoznavanju Irske smo pobližje spoznavali in primerjali dežele, iz katerih smo prihajali udeleženci. V skupini smo bili učitelji zelo različnih predmetov in šol iz Francije, Italije, Španije, Poljske, Madžarske, Nemčije in jaz iz Slovenije. Šola in šolska problematika sta bili pogosta tema naših pogovorov.

V dveh tednih intenzivnega dela sem zbrala veliko uporabnega gradiva za pouk, ki bo prišlo prav tudi našim učiteljicam angleščine. Raznolike metodične pristope, s katerimi sem se srečala, bom lahko preizkusila pri svojem poučevanju nemščine. Z njimi bom na sestanku učiteljev tujih jezikov seznanila ostale kolegice in kolega.

Irena Bolta

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content