Obisk Japonske – 7. dan

Naš zadnji dan v deželi vzhajajočega sonca smo preživeli v šoli. Zjutraj smo se zbrali v kuharski učilnici, kjer smo skupaj z nekaj japonskimi dijaki pripravili tradicionalno japonsko jed – udon.

Naš zadnji dan v deželi vzhajajočega sonca smo preživeli v šoli. Zjutraj smo se zbrali v kuharski učilnici, kjer smo skupaj z nekaj japonskimi dijaki pripravili tradicionalno japonsko jed – udon. Najprej nam je japonska profesorica pokazala in razložila postopek, nato pa smo se priprave teh dokaj debelih rezancev v omaki iz ribje juhe in sojine omake lotili sami (ob pomoči japonskih dijakov). Šlo nam je precej dobro, pripravljena jed pa je bila tudi zelo okusna. Poleg tradicionalne japonske jedi smo pripravili tudi dve tradicionalni slovenski, polento (brez mleka) in govejo juho (iz vrečke). Sledili sta dve uri likovne umetnosti, kjer smo morali samo narediti model za poslikavo avtobusa, na temo dela Tokia, imenovanega Edogawa. Po likovnem ustvarjanju smo pojedli kosilo, ki so nam ga tako kot vsak dan pripravile družine.

S polnimi želodčki smo se odpravili na uro angleščine, kjer smo se po skupinah z različnimi vprašanji spoznavali z razredom dijakov prvega letnika. Nato smo imeli uro matematike, kjer smo na zelo zanimiv način združili matematiko in rugby, šport, ki ga Japonski obožujejo. Zadnjo šolsko uro pa smo imeli poslovilno uro; s slikami smo obujali spomine na vsa zanimiva doživetja.
Tako kot vsak dan smo po pouku odšli domov, ampak danes smo doma samo še do konca spakirali, se poslovili in odpeljali na letališče. Na letališču smo se še skupinsko poslovili s pesmijo Mi se imamo radi (We are friends forever), potočili kakšno solzo in odšli nazaj proti domači deželi.
Zala Klavs, 3. d

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content