Obisk Provanse in prihod v Barcelono

Pevke Dekliškega zbora sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije so 2. dan (24. 7.) po postanku v Provansi prispele v Barcelono, kjer se udeležujejo 11. Svetovnega zborovskega simpozija.

V nov dan smo se podale malce neprespane, saj so nočni postanki prekinjali naše sladke sanje. A to ni bil velik problem, saj smo lahko spanec nadoknadile skozi celodnevno vožnjo do Barcelone.

Zagotovo si bomo zapomnile jutranje skupinsko umivanje zob na enem izmed postajališč z rdečim okvirjem ogledal. Velika popestritev nadaljnje vožnje je bil film, ki se je odvijal mimo nas v čudoviti Provansi. Za nekaj časa smo izstopile iz avtobusa in si noge pretegnile v čarobno lepem mestecu Les Baux-de-Provence, kjer bi z veseljem ostale še kakšno uro več. Lepote Provanse so nas obdajale vse naokrog, z raziskovanjem skrivnostnih ulic bi z veseljem nadaljevale, pa smo se vseeno vse pravočasno vrnile na avtobus, s katerim sta nas šoferja Samo in Boštjan ob osmih zvečer varno pripeljala v Barcelono. V hotelu smo se razporedile po sobah, nato pojedle obilno večerjo ter za zaključek prvega dneva doživele še avanturistični sprehod po temnem parku. 🙂

Les Baux-de-Provence je navdihnil Nušo Merše, utrnili so se ji tile verzi:

NAD RAZGLEDOM

Iz tal se dviga trdna skala,

drobna deklica jo je iskala.

Vrh nje si je nebo razprla,

da bo lahko svetu pod seboj srce odprla.

20170724_130344 20170724_125329 20170724_123041

Save

Save

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content