Odprtje dijaške razstave in predstavitev Domačih vaj

Ob bližajočem se zaključku pouka smo v Kregarjevem atriju odprli razstavo likovnih izdelkov dijakov ŠKG in predstavili literarni zbornik Domače vaje.

V torek, 4. junija, smo v Kregarjevem atriju na odprli razstavo likovnih del dijakov, ki so v tem šolskem letu obiskovali Likovno šolo Škofijske klasične gimnazije pod mentorstvom akademske slikarke Sare Križaj in prof. likovne pedagogike Klavdije Zupančič ter Delavnice grafičnega oblikovanja pod mentorstvom alumne Eme Klemenčič. Izboru oblikovalskih nalog, študijskih risb in abstraktnih slik smo dodali tudi izbor kiparskih del, ki so jih pod mentorstvom akad. kiparke in profesorice umetnosti na mednarodni šoli Vector International Academy (ki gostuje v prostorih zavoda) Katje Oblak ustvarili dijaki njihove in naše gimnazije v okviru kiparskega krožka (Sculpting Club).

Ob tej priložnosti smo predstavili tudi letošnji gimnazijski literarni zbornik Domače vaje, ki ga je pod mentorstvom prof. Kaje Robida pripravil uredniški odbor: glavni urednik je bil maturant Fabijan Tivadar (4. b), sodelovali pa so še Sara Štih (4. b), Pija Glogovčan (4. c) in Martin Otrin (3. d). Zbornik sta oblikovali dijakinji Neža Kveder in Anika Rode (obe 2. c) pod mentorstvom Eme Klemenčič, mentorice delavnic grafičnega oblikovanja.

Razstavo je odprl direktor zavoda mag. Anton Česen, ki se je tudi zahvalil mentoricam za vodenje krožkov in vse spodbude ter usmeritve dijakov. V kulturnem programu je glavni urednik Fabijan Tivadar predstavil Domače vaje in skupaj z Zaro Biloslavo, Klaro Štih in Maticem Potočnikom izvedel recital izbranih dijaških literarnih del. V glasbenem programu ob odprtju je navdušila skupina dijakinj in dijakov (večinoma članov (Z)Mešanega zbora) pod mentorstvom prof. Marjetke Kozmus, ki so se predstavili s Privškovimi pesmimi Tam, kjer sem doma, Pred mano je poletje (solo Krištof Markun, Gabrijel Debeljak na kitari) in Kako sva si različna, na klavirju jih je spremljal Janez Pavel Furman.

Razstava je na ogled v Kregarjevem atriju do 24. junija.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content