“Oživimo staro grščino”

V okviru projekta Erasmus+ sem se med poletnimi počitnicami v Atenah udeležila izobraževanja “Oživimo staro grščino”.

Seminar organizira zasebni izobraževalno-raziskovalni center Neohel, ki se od l. 1967 uspešno ukvarja s poučevanjem modernega grškega jezika in bogato izdajateljsko dejavnostjo, ki obsega več kot 100 naslovov knjig in drugega interaktivnega gradiva.

Izvajalci seminarja so učitelji stare grščine, s katerimi smo razvijali ideje, kako poučevati jezikovne vsebine in kako pouk civilizacije in kulture narediti privlačen in vznemirljiv. Izkušnje in ideje grških učiteljev so zame osebno izjemno dragocene, saj v Grčiji začnejo poučevati staro grščino otroke že pri desetih letih. Deloma je to razumljivo, saj gre za njihov lastni jezik v diahroni obliki, obenem s strukturo jezika želijo podpreti razvoj analitičnega mišljenja.

Skupaj z učitelji smo pregledali bogato učno gradivo in primerjali učinkovitost posameznih metod poučevanja. Ker se raziskovalni center v prvi vrsti ukvarja s pisanjem izobraževanega gradiva, sem na seminarju pridobila tudi izkušnje, kako oblikovati uporabno in privlačno učno gradivo, ob katerem se učenec z veseljem in učinkovito uči tuji jezik.

Dragica Fabjan Andritsakos, prof. latinščine in grščine

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content