Podnebna freska

V torek, 29. marca 2022, smo pri urah priprave na maturo iz španščine ustvarili podnebno fresko. Gre za delavnico, ki jo pripravlja Francoski inštitut. Podnebno fresko se lahko izvaja v različnih jezikih ter poleg drugega tujega jezika tudi pri pouku biologije, geografije, kemije itn.

Sestava freske je nekakšna družabna igra, saj dijaki med seboj sodelujejo, se pogovarjajo in povezujejo vzroke in posledice podnebnih sprememb, ki jih ustvarja človek. Izdelek je pregledna in slikovita ponazoritev raznolikih dejavnikov ter posledic, ki spreminjajo življenje na Zemlji zaradi prekomernega segrevanja. Tema podnebnih sprememb je zahtevna in večplastna in ravno kompleksnost problema freska izjemno dobro ponazori, saj je slikovita in na koncu ustvari celostni pogled na problematiko. Dijaki so ob tem vadili uporabo španščine, dela v skupini, sodelovanja in poglabljanja znanja.

Delavnico je posnel snemalec Francoskega inštituta, celoten film izsekov iz različnih šol bodo prikazali 12. maja 2022 v Hiši Evropske unije v Ljubljani.

Daša Oberč, prof. in Bojana Tomc, prof.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content