Predpraznični koncert zborov

Zborovsko dogajanje je v šolskem letu 2021/22 nekoliko bližje ustaljenim tirnicam kot v predhodnem letu in pol. Tako je 22. decembra 2021 po dveh letih (Z)Mešani zbor Škofijske klasične gimnazije ponovno stal na koncertnem odru, kjer sta se mu na predprazničnem koncertu pridružila še Dekliški in Fantovski zbor 1. letnika Škofijske klasične gimnazije.

Koncert je z omejenim številom poslušalcev in predhodnim testiranjem vseh nastopajočih potekal v športni dvorani OŠ Alojzija Šuštarja. Tudi za del pevcev (Z)Mešanega zbora je bila to prva prava odrska izkušnja, saj lanski zasedbi zborov 1. letnika nista imeli priložnosti za koncertni nastop.

Prve so se s prazničnim programom ob spremljavi banda predstavile pevke Dekliškega zbora 1. letnika, ki ga vodi Marjetka Kozmus.

Fantovski zbor 1. letnika je ob odsotnosti siceršnjega zborovodje Tineta Beca tokrat nastopil pod vodstvom Miha Zupanca Kovača.

Najštevilčnejši izmed gimnazijskih zborov – (z)mešani – se je ob tej priložnosti s tribun športne dvorane, kjer imajo v letošnjem šolskem letu vaje, saj je le ta prostor dovolj velik, da omogoča zadostno razdaljo med pevci, preselil na oder in kot tretji po vrsti navdušil z energičnim nastopom in tudi koreografijo. (Z)Mešani zbor vodi Marjetka Kozmus.

Prijeten glasbeni večer se je zaključil s skupno pesmijo vseh treh zborov, ki se ji je pridružila tudi publika.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content