Predstavitev Univerze DePauw iz ZDA z možnostjo pridobitve štipendije

V sredo, 25. 1., sta predstavnika ameriške Univerze DePauw iz Greencastla v Indiani zainteresiranim dijakom v knjižnici predstavila posebnosti in prednosti študija na njihovi univerzi.

V sredo, 25. 1. 2017, sta nas obiskala predstavnika ameriške Univerze DePauw iz Greencastla v Indiani. Zainteresiranim dijakom (v knjižnici se jih je zbralo več kot 40) sta predstavila posebnosti in prednosti študija na njihovi univerzi. Univerza DePauw je ena od zelo znanih in cenjenih univerz v Ameriki, ki je celo na četrtem mestu po številu sprejetih tujih študentov. Na univerzi je velik poudarek na predmetih, ki nudijo študentom široko splošno izobrazbo in razvijajo kritično mišljenje.  
20170125_Predstavitev_študija _na_univerzi_Depauw-003

Študentje imajo široko izbiro dodiplomskih študijskih smeri. Med študijem pa je dovolj priložnosti tudi za pridobivanje praktičnih izkušenj v podjetjih in organizacijah ter za mednarodne izmenjave. Tuji študentje, ki študirajo na tej univerzi, imajo skoraj vsi štipendije, s katerimi si krijejo stroške študija, zato je bila dijakom predstavljena izjemna priložnost za pridobitev polne štipendije za študij na tej univerzi (t. i. Vera scholarship, ki je namenjena le hrvaškim in slovenskim študentom).

Ljubljana, 25. 1. 2017

Poročilo pripravila: Maja Turšič, šolska svetovalna delavka

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content