Prijateljska izmenjava z zborom Škofijske gimnazije iz Gradca

V torek, 10. 1. 2017, je na našo šolo v okviru 2. prijateljske izmenjave z (Z)mešanim zborom Škofijske klasične gimnazije prišel Bischgym, zbor iz Škofijske gimnazije v Gradcu pod vodstvom Valentina Zwitterja.

Najprej so se dijaki gostujočega zbora spoznali s svojimi gostitelji, potem pa so sledile vaje za večerni nastop na tradicionalnem Božično-novoletnem koncertu. Naslednji dan so gostje zjutraj bolje spoznali našo ustanovo in njene prostore. Po predstavitvi je sledil kratek »lunch koncert«, katerega se je udeležilo mnogo dijakov ter profesorjev, ki so z bučnim aplavzom sprejeli gostujoči zbor. Po kosilu so nekateri dijaki iz naše šole pospremili goste v Ljubljano in jim na kratko predstavili zgodovino, pomembne stavbe in spomenike Ljubljane, nekateri pa so se tudi peš odpravili na Ljubljanski grad. Po vrnitvi iz Ljubljane so sledile skupne vaje obeh zborov in priprava na večerni prijateljski koncert, ki je bil vrhunec celotne izmenjave. Na samem začetku so vsi nastopajoči zapeli pozdravno pesem, sledil je prvi del, v katerem se nam je letos prvič predstavil (Z)mešani zbor Škofijske klasične gimnazije, nato so nastopili še gostje, na koncu pa sta se zbora ponovno združila in zapela zaključno pesem. V četrtek so se gostje odpravili proti domu.

Kot gostiteljici in nastopajoči mi je bila izmenjava ponovno neka nova izkušnja, polna novih doživetij, prijateljstva ter spoznavanja novih ljudi oziroma ponovno srečanje tistih, ki si jih spoznal že preteklo leto. Kar me je mogoče najbolj presenetilo, je bila zagretost za ogled našega mesta in njihova navdušenost nad vsem, kar smo jim predstavili. Še najbolj pa se mi bo vtisnil v spomin prijateljski koncert, ki je bil res napolnjen z energijo vsakega posameznika, predvsem naših zborovodij, ki sta zaslužna za vse to. Mislim, da je to še ena od mnogih spominov, ki  napolnjujejo strani v našem življenju.

Viktorija Celarc

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content