Prvi nastop dekliškega in fantovskega zbora 1. letnika z (Z)Mešanim zborom

Kot vsako leto poprej tudi letos na naši šoli prepevata dekliški in fantovski zbor 1. letnika. Kljub temu da so naši fazančki na šoli le dobre štiri mesece, so se zares dobro pripravili na svoj prvi nastop. V duhu prihajajočih praznikov so 19. decembra ob 18. uri začeli svoj božično-novoletni koncert.

Odprli so ga fantje z izjemno afriško skladbo Shosholoza, ki nas je takoj prevzela s svojim ritmom in tudi na koncu je požela zaslužen glasen aplavz. Nadaljevali so z bolj tradicionalno skladbo Večer božični je vesel ter zaključili z malo prilagojeno pesmijo Old time religion.

Koncert sta povezovala Lucija Mihalinec in Janez Mohar, po prisrčnem pozdravu pa sta napovedala tudi dekliški zbor, ki letos šteje kar 83 deklet. Tudi one so nam zapele tri pesmi, prvo Seasons of Love, naslednjo Over the rainbow, končale pa so z ljubko skladbo Božični čas. Pesmi so bile lepo izbrane, piko na i pa so dodali tudi številni solo nastopi.

Kot naslednji, najbolj pričakovani gostje tega večera, so na oder prišli naši Zmešanci, ki nas tako kot vedno prevzamejo s svojo energijo in izvrstnimi nastopi. Najštevilčnejši zbor, v katerem prepeva okoli 100 pevcev in pevk višjih letnikov, nam je zapel tri pesmi − začeli so s staro angleško I saw three ships, nadaljevali s White Winter Hymnal in končali s If you are happy, v katero so zelo lepo vključili tudi nas, poslušalce. Vse so bile nekaj posebnega, najbolj pa mi bo v spominu ostala izvedba pesmi accapela skupine Pentatonix, White Winter Hymnal. Poleg zelo zahtevne koreografije, ki je enaka tej, ki jo izvaja sama skupina, so tudi vrhunsko zapeli in s tem pokazali, kaj vse zmore toliko glasov in rok.

Večer se je bližal koncu, zaželeli smo si vesele in blagoslovljene praznike ter srečno novo leto, domov pa so nas pospremili z zadnjo, skupno pesmijo Kot tisto noč opolnoči.

Eva Osolin, 3. a

 

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content