Razstava maturantke Hane Besjedica

Vabimo vas na ogled fotografske razstave »Vrh zlorabe razkošja«, ki jo je oblikovala Hana Besjedica, maturantka 4. c Škofijske klasične gimnazije.

“Vrh zlorabe razkošja so bila njena rožnata očala, pod katerimi je skrivala temne oči, namazane s senčilom v odtenkih zelene, ker je želela vzpostaviti zadostno koncentracijo komplementarnih barv.”

Hana Besjedica je ustvarjalna dijakinja, ki nas je tekom šolanja na naši gimnaziji že večkrat nagovorila tako s svojimi literarnimi kot likovnimi stvaritvami s področja fotografije, slikarstva in oblikovanja. Dejavno sodeluje pri šolskem literarnem krožku Domače vaje, doma pa svoje kreativne ideje prenaša v kolažiranje fotografij, ki jih tiska tudi na tekstil. Aprila 2019 se je uspešno predstavila s ciklom fotografij na natečaju Transgeneracije mladih v Cankarjevem domu, kar je bil tudi povod za njeno prvo samostojno razstavo, ki jo bo odprla v četrtek, 23. januarja, ob 17. uri v Meršolovem atriju Zavoda sv. Stanislava.

Vrh zlorabe razkošja je grafično oblikovana zbirka fotografij, ki nam skozi močne barve in kolažirane linije prikazuje Hanin osebni vrh razkošja, ki ga spoznavamo s pridihom poparta in njenim osebnim podpisom, ki ga vnese v barvito kolažirano fotografijo.

Hana pravi, da nas želi s svojimi fotografijami zgolj za nekaj časa ustaviti in prepričati, da poiščemo tiste bolj žive barve našega življenja.

Razstava bo na ogled do 23. februarja 2020.

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content