5. dan (22. 2.): Slovo od Kanade in obisk pri amiših

V petek so članice Dekliškega zbora sv. Stanislava zapustile Kanade in svojo pot nadaljevale v ZDA, kjer jih je najprej čakal zanimiv obisk.

Dan se je kot običajno začel s premišljenim zlaganjem 47 kovčkov na avtobus. Vsak dan jih je težje zapreti, prof. Močnik pa ugotavlja, da so vedno težji.
Do meje smo imeli le slabe pol ure. Čeprav so intervjuji pred vstopom v ZDA lahko zahtevni in neprijetni, smo jih opravile brez težav. Na potovanju čez zvezne države New York, Pennsylvania in Ohio se je avtobus spremenil v spalnik. V deželi amišev smo imele v nadvse prijetni restavraciji kosilo. Že prebiranje jedilnika nas je nasmejalo, saj so nam poleg ostalih dobrot ponujali vegetarijanskega piščanca. Ob sladkem kruhu in jabolčnem solatnem prelivu je bil res slasten. Sladice je bila deležna le Ana Lucija, ki danes praznuje rojstni dan. Okrepljene smo se odpravile v bližnji Muzej Warther, v katerem smo se navduševale nad izdelki genialnega rezbarja Ernesta Wartherja “Mooneyja”. Sledila je vožnja do Clevelanda, kjer smo se poslovile od našega šoferja Larryja, sicer upokojenega šolskega psihologa, ki nas je ob vsakem prihodu na avtobus razveselil s čokoladnimi bonbončki, poti pa krajšal z zanimivimi razlagami.
Ob prihodu v slovensko župnijo Marije Vnebovzete smo se srečale z našimi gostitelji, h katerim utrujene odhajamo prenočit.

Fotografije: Janez Eržen

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content