Socialni praktikum

V dugi polovici aprila smo imeli vsi razredi 2. letnika Socialni praktikum. Obiskale so nas različne osebe, ki so nam predstavile prostovoljno delo ali pa spregovorile o tem, kako pomagajo ljudem v stiski.

Najprej smo bili seznanjeni z učencem 1. letnika, ki mu je ime Maks in se zaradi bolezni ne more premikati. Zelo so nas navdihnili vsi njegovi dosežki in njegova vztrajnost in dokazal je, da je z dobro podporo in trudom vse mogoče.

Zatem nam je namen Socialnega praktikuma predstavila profesorica Marjeta Hočevar, ki je z nami delila nekaj svojih življenjskih izkušenj, naslednjo uro pa smo bili seznanjeni s projektom, imenovanim Prijatelj pomočnik. Projekt je odlično zasnovan in omogoča tako nudenje pomoči kot tudi pogovor z otroki, vse delo pa opravljajo prostovoljci.

Nazadnje sta nam o diskriminaciji in Božjem pogledu na sočutje spregovorila tudi svetovalna delavka Nataša Hanuna ter šolski kaplan Gregor Bregar. Na teh delavnicah smo se poglabljali vase in poskušali bolje razumeti, zakaj prihaja do diskriminacije in kako lahko pomagamo osebam, ki so nam blizu in potrebujejo pomoč.

V maju nas čaka še praktični del praktikuma, ko bo vsak dijak preživel nekaj časa v pomoči konkretni osebi.

 

Manca Kavčnik, 2. a

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content