Spomladanska koncerta Dekliškega zbora sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije

V sredo, 15. marca 2023, so se pevke Dekliškega zbora sv. Stanislava ŠKG po pouku odpeljale v pomladno prebujeno zgornje Posočje, kjer so nastopile v okviru glasbenega abonmaja Tolmin.

Poslušalci, ki so se na koncert pripeljali od blizu in daleč in med katerimi je bilo tudi nekaj bivših dijakov, so uživali v pestrem programu ter pevke nagrajevali z dolgimi aplavzi.  

Teden pozneje so se izkazale kot študijski zbor Mednarodnega dirigentskega tekmovanja Aegis Carminis v Kopru. S pevkami so delali dirigenti polfinalisti iz Slovenije, Latvije, Južne Koreje in Estonije, ki so bili navdušeni nad njihovo odzivnostjo ter glasovno in muzikalno zrelostjo. Na večernem koncertu v dvorani sv. Frančiška Asiškega, ki so ga sooblikovale tudi naše pevke, so razglasili tri finaliste. Med njimi je bila tudi bivša pevka Dekliškega zbora sv. Stanislava, Neža Križnar Ristič, ki je tekmovanje zaključila s tretjim mestom, za kar ji iskreno čestitamo. 

V prihodnjih mesecih se bodo pevke sproščeno pripravljale na zaključni koncert zavodskih zborov in orkestrov, ki bo v nedeljo, 14. maja 2023, v Cankarjevem domu.

Marjetka Kozmus

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content