Športna izmenjava

Izmenjave v avstrijskem mestu Beljak (Villach) se je udeležilo 15 dijakov, od tega pet fantov in deset deklet. Spremljala sta nas profesorja športa Meta Meglič in Gorazd Turk. 

V nedeljo, 10. 3. 2024, smo se ob sedmi uri zjutraj odpeljali na pot izpred ŠKG do avstrijskega smučišča Flachau, kjer smo preživeli lep dan na smučkah, nato pa smo okoli šeste ure prispeli v naš hostel. Sledila je večerja in nato še druženje in prosti čas v hostlu.

Naslednji dan smo dopoldan preživeli na gimnaziji BG/BRG Villach St. Martin, kjer so nas dijaki najprej peljali na ogled šole, potem pa smo se udeležili dveh šolskih ur. Sledil je prijateljski turnir v odbojki, za tem pa prosti čas v središču mesta. Popoldan smo preživeli v plezalnem centru. Utrujeni in sestradani smo si privoščili večerjo v družbi avstrijskih dijakinj in profesorjev. Po vrnitvi v hostel smo se podružili ob gledanju filma.

Torek smo preživeli na smučišču Nassfeld, kjer so nas utrjene proge ter dobro vreme napolnili z dobro voljo in energijo. V Ljubljano smo se vrnili okoli 18. ure.

Športna izmenjava nam bo za vedno ostala v lepem spominu, saj je bil čas kvalitetno preživet v prijetni družbi. Zaradi manjše skupine dijakov pa smo se imeli preko športnih aktivnosti možnost med sabo dobro spoznati.

Meta Suhodolnik, Lana Robnik in Maja Robnik

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content