Tretjeletniki na duhovni obnovi

Z duhovne obnove, ki jo je pretekli vikend preživel 3. b s kaplanom Martinom Zlobkom v Adergasu, so dijaki poslali naslednje vrstice:

Na duhovno obnovo smo se letos odpravili v dominikanski samostan v Adergas, kjer smo bili že v prvem letniku. Skozi tridnevje smo preko pogovora obdelali veliko zanimivih tem o »poklicanosti«. Ugotavljali smo, kakšne sposobnosti mora imeti posameznik v določenem poklicu. Ob starozavezni pripovedi o Jonu smo se spraševali in razmišljali o sebi. Ugotavljali smo, katere pomembne odločitve smo že/bomo sprejeli, kako doživljamo svojo morebitno poklicanost in kaj lahko v zvezi s tem naredimo. Pri odgovarjanju na vsa ta vprašanja nam je poti pomagala razjasniti multiplikatorka Nataša Hanuna. Poleg tega nas je v soboto s svojim obiskom razveselila naša razredničarka Dragica, ki nam je, tako kot ga. Nataša in prof. Zlobko, predstavila svojo poklicno pot. Poleg tega smo imeli v petek mašo, ki smo jo polepšali z našim sodelovanjem. Ministranti smo pripravili kadilnico, vsi skupaj pa smo peli in sodelovali z uvodi, prošnjami, zahvalami, dramatizacijo evangelija. Na koncu pa je skupaj z orglami zadonela tradicionalna Marija skoz življenje. Istega dne smo imeli tudi polnočno bedenje ob Jezusu v Najsvetejšem zakramentu, ki je trajalo do dveh zjutraj. Med obnovo seveda ni manjkalo petja, šal očeta Martina, dobre volje in pa nenazadnje odlične hrane.

Luka Štiftar, 3.b

Pa še nekaj vtisov:

Bilo je krasno, ker smo imeli toliko zanimivih pogovorov o različnih temah z različnimi sogovorniki. (Urška Grad)

To je bila duhovna obnova, ki so jo zaznamovali neverjetna iskrenost in življenjske zgodbe vsakega izmed nas. (Zala Žnidarič)

Pohvala za talno ogrevanje v cerkvi. Prijetna izkušnja. (Klara Bukovec)

Ta duhovna obnova me je spodbudila, da se začnem vključevati v mnoge krožke in dejavnosti ter s tem ugotovim, kakšen poklic si želim opravljati v prihodnosti. (Ema Gubanec Hančič)

Duhovna obnova je bila dober pokazatelj, kako razmišljamo o prihodnosti in kaj lahko naredimo, da bo življenje lažje in bolj umirjeno. (Rok Kotar)

za 3. b zbrala Maja Budna

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content