Trije gimnazijski zbori na Pomladnih prepevanjih

V sredo, 15. marca 2023, so se v dvorani Matije Tomca v Zavodu sv. Stanislava začela Pomladna prepevanja – območna srečanja otroških, mladinskih in srednješolskih pevskih zborov, ki jih organizira Javni sklad za kulturne dejavnosti.

Prvi koncert je bil namenjen srednješolskim zborom, na njem pa so nastopili trije domači predstavniki: Fantovski zbor prvega letnika Škofijske klasične gimnazije pod vodstvom Tineta Beca, Dekliški zbor prvega letnika Škofijske klasične gimnazije in (Z)Mešani zbor Škofijske klasične gimnazije, oba pod vodstvom Marjetke Kozmus. Za instrumentalno spremljavo je poskrbel Simon Prašnikar, za povezovanje programa pa Juš Milčinski. Vsak od zborov se je samostojno prestavil z dvema pesmima oz. venčkoma, na koncu pa je iz združenih grl najštevilčnejših treh zborov naše gimnazije zazvenela še skupna pesem Mlade oči.

Mimogrede, ostala dva gimnazijska člana zavodske zborovske piramide – Mladinski mešani zbor sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije pod vodstvom Damijana Močnika in Dekliški zbor sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije pod vodstvom Helene Fojkar Zupančič – sta se na istem mestu predstavila že v začetku meseca marca na območni reviji odraslih pevskih zasedb Ljubljanski zbori.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content