Uspeh dijaškega podjetja SloStick

V okviru podjetniškega krožka sta se letos Katarina Božič (3. b) in Gašper Kovačič (2. b) odločila ustanoviti svoje dijaško podjetje. Kasneje se jima je pridružil še Žan Porenta z Gimnazije Vič. Svoje dijaško podjetje so poimenovali SloStick. V njem so izdelali leseno palčko za navijanje slušalk, ki preprečuje njihovo zapletanje. Hkrati pa so z lesenim izdelkom dali velik poudarek trajnostnemu vidiku.

Pretekli petek je potekala zaključna prireditev dijaških podjetij v okviru Zavoda za spodbujanje podjetnosti mladih JA-Slovenija. Dijaška podjetja so tekmovala za priznanja v različnih kategorijah. Podjetje SloStick je osvojilo prvo mesto v kategoriji za nacionalno znamko I FEEL SLOVENIA. S tem so dobili priložnost, da s svojim izdelkom sodelujejo pri promociji omenjene nacionalne znamke, posebej še naslednje leto, ko bo Slovenija predsedovala Svetu EU.

Katarina in Gašper sta z nami delila nekaj vtisov o svoji podjetniški izkušnji predvsem z vidika tega, kaj sta se novega naučila.

Pri podjetniškem krožku sem pridobil znanja/veščine, ki mi bodo nekoč zagotovo koristile v realnem življenju. Naučil sem se boljše organizacije dela. Pomembno je, kako si delo razdeliš znotraj ekipe in si delo, ki je dodeljeno tebi, razporediš tako, da si čim bolj učinkovit in imaš čim manjše časovne izgube. Lastnost, za katero sem najbolj vesel, da sem jo pridobil, je javno nastopanje. Treba je bilo pristopiti do neznancev in jim predstaviti idejo, v katero verjameš, in jih prepričati v nakup.

Pri podjetniškem krožku sem se veliko naučila. Vse, kar sem se naučila, mi bo v prihodnosti koristilo. Naučila sem se sodelovanja, kako pristopiti do kupca in ga prepričati o nakupu izdelka, kako moraš sam sebi razporediti delovni čas in obveznosti, da vse opraviš.

Novica na spletnih straneh Urada Vlade RS za komuniciranje

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content