Usposabljanje za prostovoljce

Kako lahko kot prostovoljci sodelujemo pri podnebni pravičnosti?

Letošnji seminar za prostovoljce je nekoliko bolj razrobljen, vendar kljub temu izredno zanimiv, bogat in raznolik. V tokratnem usposabljanju, ki je potekalo v torek, 4. aprila, v popoldanskih urah v prostorih dijaškega doma, smo v goste povabili Dašo in Jano iz youngCaritas, ki sta prostovoljke in prostovoljce iz ŠKG in JDD popeljali v svet podnebnih sprememb in njihovih posledic.

Veliko prostovoljcev sodeluje in pomaga med najrevnejšimi v svetu, v Afriki, Aziji in Južni Ameriki. Glede marsičesa pa lahko pomagamo tudi prostovoljci tukaj v Sloveniji. Podnebne spremembe se tičejo nas vseh in vsak lahko vsaj malo pripomore k svetovni spremembi – četudi ne moremo biti vedno prisotni npr. v Ruandi in jim pomagati pri grajenju hiš in učenju živinoreje.

Skozi različne dejavnosti so bili naši prostovoljci in prostovoljke seznanjeni s trenutnimi problemi, povezanimi s podnebnimi spremembami in njihovimi posledicami. Predstavili pa so nam tudi projekte youngCaritas, kjer lahko sodelujejo tudi naši prostovoljci. Udeleženci so aktivno sodelovali in se imeli prav fino!

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content