Uvodni seminar in duhovna obnova za prostovoljce

V preteklih dneh se je odvijal pripravljalni vikend za prostovoljce. V četrtek, 13. 10., smo po pouku odšli obiskat skupnost Barka. Tam smo se družili z osebami z motnjo v duševnem razvoju in si ogledali njihovo delavnico ter hiši, kje stanujejo. Potem smo šli v Marijin dom na Bled, kjer smo se igrali igre za spoznavanje. V petek dopoldne smo imeli predavanje o prostovoljstvu, kjer smo se med drugim naučili, kako se spopasti z morebitnimi težavami, na katere naleti prostovoljec. Popoldan je bil namenjen duhovnosti, v pomoč so nam bili svetopisemski odlomki in različna pričevanja. Zvečer smo si ogledali še film o sv. Materi Tereziji. V soboto smo po refleksiji odšli v ŠKG na kosilo, nato pa vsak po svoje.

Lucija Mihalinec, 1. č

Še nekaj izjav prostovoljcev:

Vikend se mi je zdel zelo poučen in zanimiv. Naučila sem se veliko novih stvari, predvsem to, da moraš biti potrpežljiv in da osebo, ki ji pomagaš, sprejmeš. V prihodnje mi bo to pri delu z uporabniki zelo pomagalo. Menim pa, da je prostovoljski vikend izkušnja, ki jo mora doživeti vsak prostovoljec.

Anuša, 4. c

 

Na vikendu sem spoznal zgodbe veliko različnih ljudi, od znanih, kot sta npr. sv. Mati Terezija in sv. Frančišek Asiški, do povsem običajnih prostovoljcev v skupnosti Barka. Naučil sem se še bolj ceniti vse prostovoljce in njihovo delo ter se odločil, da bom poskušal izboljšati tudi svoje.

Gregor, 2. č

 

Na vikendu smo se preko igre, molitve, dela po skupinah in druženja spoznali med seboj ter se povezali. Pripravili smo se na prostovoljno delo, dobili veliko idej, napotkov ter spoznali veliko zgodb, ki so nam še bolj odprle srce.

Anonimno

 

Vikend prostovoljstva se nama je zdel res čudovita izkušnja. Poleg druženja, spletanja novih prijateljstev in zabave smo v obliki različnih dejavnosti in preko zgodb različnih ljudi spoznali čar in moč podarjanja, četudi čisto preprostih stvari, kot je iskren nasmeh in prijazna beseda, in se skozi prostovoljstvo naučili gledati na svet z drugačnimi očmi.

Damjana in Ana, 3. d

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content