Vabilo na roditeljski sestanek in govorilne ure

Ob koncu prvega ocenjevalnega obdobja ste v petek, 17. januarja 2020, starši vabljeni na roditeljski sestanek in govorilne ure.

Časovnica

15.00 – 16.00: govorilne ure pri posameznih učiteljih in razrednikih

16.00 – 17.15: predavanje z naslovom PREPREČEVANJE IN ZLORABE DROG MED MLADIMI v dvorani Matije Tomca (več o predavanju glej spodaj)

17.20 – 18.00: roditeljski sestanek z razrednikom v matični učilnici

18.00 – 19.00: govorilne ure pri posameznih učiteljih in razrednikih

Razporede profesorjev in prostorov, kjer bodo potekale govorilne ure ter povezave na spletno prijavljanje na govorilne ure pri posameznih profesorjih ste starši prejeli po elektronski pošti.

 

V petek boste imeli možnost tudi podpreti skupino dijakov iz 3. č razreda, ki v okviru projektne naloge pod mentorstvom našega kaplana organizira duhovni vikend za mlade iz Slovenije, ki bo potekal v mesecu marcu. Izvedbo dogodka lahko podprete s prispevkom na njihovi stojnici v atriju pri glavnem vhodu, kjer vam bodo ponujali pripravljene dobrote kot so vaflji, muffini, piškoti, kava, čaj in še kaj. Bog povrni za vaš prispevek!

 

Veselimo se srečanja z vami.

Simon Feštanj, ravnatelj

 

O PREDAVANJU:

Predavanje bo izvedel gospod Aleš Bartol, strokovnjak na področju prepovedanih drog s Policijske uprave Ljubljana. Že skoraj dve desetletji se v okviru svojega dela aktivno ukvarja z zatiranjem najhujših oblik kriminalitete na področju drog, vrsto let pa se ukvarja tudi s preventivno dejavnostjo na področju preprečevanja in zlorab prepovedanih drog.

Uživanje drog je po svetu in tudi pri nas vse bolj razširjeno in vedno večji problem. Droge so vse lažje dostopne tudi za vedno mlajše uporabnike, zato je število zasvojenih z drogo vedno večje tudi med najstniki. Dostopnost je zelo razširjena in prisotna tudi v šolskih okoljih. Predavatelj nam bo tokrat predstavil: razširjenost problematike drog in njeno klasifikacijo; obdobje mladostništva in labilnost tega obdobja; način, kako prepoznati mladostnika, ki je pod vplivom drog; koristne informacije o načinih preventive in ustreznega ukrepanja staršev; konkretne primere in nasvete.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content