Vikend za prostovoljce

V četrtek, 11. oktobra 2018, smo se najbolj pridni prostovoljci po pouku odpravili z avtobusom proti Ankaranu na uvodni seminar in duhovno obnovo.

Okoli petih popoldne smo prispeli do župnišča, kjer smo se nastanili. Prvo delavnico na temo prostovoljstva, pri kateri se je razvila dolga debata, je vodil Jaka Matičič s Slovenske filantropije. Po večerji je sledil ogled filma.

Naslednje jutro smo se peš odpravili proti Debelemu rtiču, kjer smo imeli nekaj čase zase. Večinoma smo bili ob morju, kjer smo uživali na soncu in zraven tudi kakšno zapeli. Najpogumnejši so se tudi do gležnjev potopili v morje. Nato je sledil vodeni ogled parka in vrtnarka Nataša nas je navduševala s svojim poznavanjem rastlin ter z ljubeznijo do svojega dela. Po kosilu smo se vrnili v Ankaran, kjer smo poslušali predavanje o identiteti ter razlago svetopisemskih zgodb. Zvečer smo s petjem pri maši popestrili večer tamkajšnjim birmancem. Po večerji pa smo imeli družabni večer, ki si ga bomo verjetno vsi zapomnili po igrah in nekaj plesih, ki smo se jih na novo naučili in ob njih neznansko uživali.

V soboto zjutraj smo imeli še krajše predavanje, po katerem smo se odpravili na Debeli rtič na kosilo, nato pa z avtobusom zapustili sončno in toplo obalo ter se pojoč ob spremljavi dveh kitaristov vrnili v Šentvid.

Špela Nose

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content