Violinska recitala Tereze Zupet in Lane Rupnik

V torek, 18. aprila, in v četrtek, 20. aprila 2023, smo v dvorani Matije Tomca prisluhnili dvema izjemnima violinskima recitaloma. Recitala sta bila izvedena v sklopu projektnih nalog dijakinj Škofijske klasične gimnazije in učenk Glasbene šole Matije Tomca pod mentorstvom prof. Draga Arka.

Tereza Zupet se je v torek predstavila z doživeto izvedbo zahtevnih del D. Šostakoviča, L. M. Škerjanca, H. Wieniawskega, M. Brucha in J. S. Bacha.
V četrtek se je občinstvu prepričljivo predstavila Lana Rupnik. Izvedla je dela A. Corellia, N. Paganinija, E. Laloja, M. Tomca, F. Kreislerja in J. S. Bacha. Na odru se ji je pri skladbah A. Corellia in M. Tomca  pridružila tudi mlada pianistka Amadeja Gabrovšek, učenka prof. Mateje Valič Presetnik, recital pa so zaokrožili zvoki J. S. Bacha, ki sta ga občuteno zaigrali skupaj s Terezo.
Obsežen program obeh recitalov je pretanjeno spremljal pianist Alvin Ćucić.

Večera sta izzvenela v pravem glasbenem sožitju med glasbeniki. Violinistki Lana in Tereza pa sta s svojim muzikalnim doživljanjem in visokim znanjem violine navdušili hvaležno občinstvo. Veliko priprav in odrekanja je potrebnih za izvedbo recitala, zato iskreno čestitamo mladima perspektivnima violinistkama, mentorju in korepetitorju.

Posnetkom z recitalov lahko prisluhnete na našem YouTube kanalu.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content