Vrhunec turneje Dekliškega zbora sv. Stanislava

28. julija, šesti dan odprave v Barcelono, je prišel na vrsto koncert v Auditoriu, ki so ga dekleta že težko pričakovala. Glede na odzive tako publike kot pevk je bilo doživetje nepozabno.

Končno smo dočakale vrh naše turneje. Cel dan smo posvetile izključno pripravi na naš najpomembnejši koncert. Dobro spočite smo se odpravile na generalko, preizkusile akustiko dvorane ter vse postavitve.
Ko se je bližal začetek koncerta, je bilo v zraku čutiti prijetno vznemirjenje in veselo pričakovanje – vendarle smo prvi slovenski zbor, ki bo nastopil na Svetovnem zborovskem simpoziju!
Preden smo stopile na oder, smo se priporočile Gospodu, nato pa ponosno odšle na svoja mesta. Ko so nas napovedali, je v pozdrav najprej zapela naša draga Helena, nato pa je slovenski napev Bog daj dober večer zazvenel tudi iz vseh naših grl. Težko je opisati nadaljnje občutke, ki so nas preplavljali na odru.
Da je bil naš nastop tudi paša za oči, je poskrbel mojster luči, ki mu je pomagal naš pianist Primož. Publika je bila čudovita, vsaka skladba je bila sprejeta z neverjetnim navdušenjem, še posebej svetovna premiera skladbe Jeruzalem izpod peresa našega profesorja in skladatelja Damijana Močnika.
Poslušalci so nas nagradili s stoječimi ovacijami, me pa smo s solzami v očeh in polne silnih čustev zapuščale oder. Po koncertu smo prejele mnogo pohval in čestitk ter fantastičen nastop proslavile – naš direktor Roman Globokar nas je povabil na sladoled s čudovitim razgledom na Sagrado Familio.

image3
DSC_0090
DSC_0141
DSC_0154
DSC_0160
DSC_0169
DSC_0184

Save

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content