Vtisi z inovacijskega kampa

Inovacijski kamp je potekal med 2. in 4. oktobrom na Škofijski klasični gimnaziji v Zavodu sv. Stanislava. Udeležilo se ga je 14 dijakov (z Gimnazije Moste, Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana, Gimnazije Jurija Vega Idrija in Škofijske klasične gimnazije), ki so rešitev zastavljenega izziva iskali v treh skupinah.

Sreda, 2. oktober 2019

Prvi dan na inovacijskem kampu je bil zanimiv, poučen in zabaven. Izvedel sem veliko novih stvari in pridobil veliko novega znanja. Imeli smo dve predavanji. Prvo predavanje je imel Jernej Pangeršič, drugo pa dr. Aleš Ugovšek. Razdeljeni smo na tri skupine po 4–5 oseb. Vsaka skupina si je izbrala enega od dveh izzivov. Moja skupina si je izbrala marketing EKOsveče. Izziv, ki smo si ga izbrali, je zahteven in zanimiv hkrati. V prvem dnevu sem zelo užival.

Tim

Četrtek, 3. oktober 2019

Četrtek smo začeli s predavanjem mentorice mag. Marine Trampuš, ki nam je predstavila poslovni modul Canvas, v popoldanskem času pa nam je govorila o promociji in načinih promocij. Tekom dneva se nam je pridružil mentor Jernej Pangeršič, ki nam je povedal, kako narediti dobro in zanimivo predstavitev ter katere lastnosti mora vsebovati. Med predavanji pa smo imeli po programu določene ure, kjer smo razvijali naše ideje in rešitve na zastavljeni izziv, proti koncu dneva pa tudi za samo realizacijo. Pri iskanju rešitev so nas usmerjali mentorji in nam podali tudi kakšen nasvet. Dan smo zaključili z oddajo naših poročil.

Mija

Petek, 4. oktober 2019

Tretji dan smo na Inovacijskem kampu 2019 začeli z delom po skupinah. V naši skupini smo izvršili našo ponudbeno idejo in se pripravili na predstavitev. Na predstavitvi so vse tri skupine, po najboljših skupnih močeh, svojo ponudbo predstavile komisiji in nekaterim dijakom ŠKG, ki so iz zanimanja prišli v skupni prostor JDD. Vse skupine so imele izvirne in inovativne ideje za promocijo eko sveče, ki jo bo podjetje Evegreen kmalu predstavilo trgu. Predstavitvam je sledila malica in skupno druženje mladih podjetnikov (dijakov). Nato smo se z avtobusom odpravili na Kemijski inštitut v Ljubljani, kjer nam je njihov predstavnik povedal nekaj več o plastiki in njenih alternativah. Opisal nam je tudi njihov trenutni projekt Scientists against plastic, kjer iz naravno pridobljenih snovi naredijo plastiki podobne materiale. Imeli smo priložnost videti njihov laboratorij. V Zavodu 404 Ljubljana je bila najprej kratka predstavitev njihove institucije in nato še podelitev priznanj za najbolj inovativno skupino. Drugo mesto sta si delili dve skupini. Zmagala pa je skupina, katere člani so bili: Tim Turšič, Luka Kosec Mikić, Mija Sluga in Ema Kozel Tomše. Zmagovalci so za nagrado dobili vstopnice za dogodek Kultura 4.0. Vsi tekmovalci pa so od podjetja Evegreen dobili razgradljive krožnike. Na koncu so nam pripravili pogostitev, ob kateri smo spregovorili še zadnjih nekaj besed pred koncem. Inovacijski kamp je bil zame poučna in zanimiva izkušnja. Poleg odličnih idej, ki smo se jih domislili v skupinah, so se med nami spletla tudi številna prijateljstva.

Ema

Podrobnejše poročilo in več fotografij sledi v prihodnjih dneh.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content