Zlati makron

Tudi kulinarično tekmovanje lahko poteka na daljavo – je pa v tem primeru verjetno manj navdušujoče biti član ocenjevalne komisije … 🙂

Letos so udeleženci tekmovanja – iz našega zavoda so sodelovali tako učenci OŠ Alojzija Šuštarja kot dijaki Škofijske klasične gimnazije – doma spekli francosko slaščico in mentorici Barbari Cergolj poslali njeno predstavitev v fotografiji in z besedilom.

Komisija (v OŠAŠ sta jo poleg mentorice sestavljala Mojca Šiftar in Ambrož Demšar, na ŠKG pa Daša Deželak Oberč in Martin Zlobko) je izbrala po tri najboljše slaščice in njihove predstavitve poslala na Francoski inštitut, kjer so izbrali 15 najboljših slaščičarjev za leto 2020.

Ocenjevalci so presojali na podlagi zahtevnosti izbranega recepta, videza sladice, videza fotografije (vključno s kompozicijo in dekoracijo) in izvirnosti ter “okusa” predstavitvenega besedila.

Med šuštarji so se najbolj izkazali Ema Peršolja, Jakob Repanšek in Vida Vurušič (prve tri fotografije), …

… med škofijkami pa Katarina Prevc, Klara Vovk in Ema Gradišek.

V zaključnem delu tekmovanja na Francoskem inštitutu sta bili nagrajeni Vida Vurušič z OŠAŠ (crème brûlée) in Ema Gradišek (crème brûlée au chocolat) s ŠKG.

Čestitamo vsem sodelujočim, še posebej pa nagrajencem.

 

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content