Bivanje na prostem

Jeeee… se je zaslišalo iz otroških ust, ko so izvedeli, da bomo tudi letos taborili na vrtčevskem igrišču.

Postavitev šotorov ob pomoči staršev, še zadnji objemi, poljubčki staršem in tabor se lahko prične.

Prvi dan se je dogajalo veliko zanimivega: iskanje skritega zaklada, gibanje v telovadnici, igra v avli, zaradi slabega vremena pa tudi prenočitev v sobi – kar pa ni pokvarilo veselja otrok.

 
 

Spočiti in nasmejani smo se prebudili v novo jutro. Žar v otroških očeh je bil velik, saj smo se z avtobusom odpravili na izlet, kjer smo spoznavali kmetijo: konje, ki smo jih tudi jezdili, in se vozili z kočijo, opazovali purane, osle, božali zajčke in piščančke, sadili rože … Na poti proti našemu vrtcu pa smo se ustavili še v samostanu v Stični. Po večerji smo se pripravili na počitek v šotorih. Razgibanost in aktivnost celotnega dne je prispevala, da smo hitro »odšli v deželo sanj«.

Bujenje ob kitari in veseli, da je pred nami nov in razigran dan, smo se hitro pripravili na odhod v gozd, kjer smo sami (ob pomoči vzgojiteljic in g. Larisa) poskrbeli za dopoldansko malico – pečene hrenovke na ognju.

Nekateri otroci so bili veseli, ko so po treh dneh zopet videli svoje starše. Pripovedovali so jim, kaj vse smo doživeli, spet drugi pa so z žalostnimi očmi gledali, kako se podirajo šotori, saj so na Bivanju na prostem zelo uživali.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content