Bivanje na prostem

Juhej si zapoj! se je vsak dan slišalo na vrtčevskem igrišču.

Za nami je bivanje na prostem, ki je po dolgem času potekalo v medsebojnem druženju, igri, delavnicah, veselju in prepevanju. Prvi dan smo preživeli v naravi. Dopoldne smo imeli športne delavnice, popoldne pa smo se podali v gozd. Večer smo zaključili z nočnim sprehodom z lučkami in skupno molitvijo z dijaki v zavodski cerkvi.

Četrtek smo vsi komaj čakali, saj smo se odpeljali proti morju. Uživali smo v panoramski vožnji in si ogledali podvodni svet. Izlet smo nadaljevali v akvariju, kjer se nismo mogli načuditi ribam, morskim zvezdam, rakom in drugim morskim živalim. Pot nas je vodila naprej po ozkih piranskih ulicah, mimo svetilnika in vse do cerkve, kjer smo pojedli kosilo iz nahrbtnika. Popoldne smo uživali v igri in ustvarjanju. Večer smo zaključili s prepevanjem in mini koncertom vzgojiteljice Brigite.

Zadnji dan bivanja na prostem smo preživeli z osnovnošolci, ki so nam pripravili zanimive delavnice v učilnici v naravi. Skupno druženje smo zaključili s piknikom. Zelo smo se razveselili presenečenja – sladoleda.

Čeprav vsi zelo utrujeni, a polni novih dogodivščin, se bomo bivanja na prostem še dolgo spominjali z nasmehom na obrazu.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content