Dan Zemlje

V ponedeljek, 24. 4., smo tudi v našem vrtcu obeležili Dan Zemlje.

Za krajši čas smo naše misli usmerili čisto na začetek vsega – ogledali smo si namreč film o stvarjenju, ob katerem so se otroci navduševali nad vsem, kar je ustvaril dobri Bog. Nato je avlo napolnila pesem z naslovom Kdo je ustvaril … V pogovoru, ki je sledil, so bili otroci enotnega mnenja, da smo za našo Zemljo dolžni skrbeti prav vsi, da se ohrani lepo in čisto za prihodnje rodove. In če ste kdaj v dvomih, kako in kaj storiti z odpadki, kaj storiti, da ohranimo čimbolj čist zrak … povprašajte otroke, kajti njihove glavice to že prav dobro vedo.

Nato je sledil še praktični del. Otroci iz skupin HM in BB so dobili rokavice in vrečke ter se odpravili po okolici Zavoda in pridno pobirali odpadke ter jih na koncu razporedili v zabojnike na ekološkem otoku.

DSC_1349 DSC_1356

Otroci starejših treh skupin pa so izžrebali barvne listke in se razdelili v pet skupin ter se lotili urejanja vrtčevskega igrišča in vrtička: zeleni so pobirali veje in grabili travo, sivi so prelopatali mivko v peskovniku, modri so na terasi ustvarjali in izdelali pomanjšan naš planet, rdeči so izkopavali jagode na igrišču mlajših ter jih vozili s samokolnicami na vrtiček, rumeni pa so te jagode posadili ter polnili gredice z dodatno zemljo. Vsi skupaj pa se že veselimo poletja, ko se bomo sladkali z rdečimi, sladkimi jagodami.

DSC_1307 (2) DSC_1314 (2) DSC_1321 DSC_1332

Save

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content