Gibalno-plesna delavnica

Ples, bobni, zvončki, činele, ropotuljice, otroško veselje, hrup, deževna nevihta … Kaj vse nam želijo predstaviti te besede?

V vrtcu nas je ta teden obiskala ga. Katja Jarc, ki nam je predstavila plesno-gibalno delavnico, ki povezuje gibanje in ples v povezavi z glasom, glasbo in ostalimi umetnostnimi mediji.

DSC_9327

Ga. Katji se je na začetku vsak izmed nas predstavil tako, da je povedal svoje ime ter pokazal gib, ki smo ju vsi skupaj ponovili. Najprej nam je ga. Katja predstavila razliko med lesenimi in kovinskimi zvončki, kako zvenijo. Na zvončke nam je zaigrala pesmico Kuža pazi. Pri tem pa smo morali biti pozorni na zvene lesenih in kovinskih zvončkov.

20172002_gibalno_plesna_terapija (4)

S seboj je prinesla tudi velik nahrbtnik, v katerem se je skrivalo veliko različnih inštrumentov. Pri tem je bilo najbolj zanimivo, da je skoraj vsak inštrument prihajal iz druge države ter imel prav posebno zgodbo, preden se je znašel v njenem nahrbtniku. Potem nam je predstavila različne gibe, s katerimi lahko igramo na bobne. Otroci so bili najbolj veseli, ko so se lahko tudi sami preizkusili pri igranju različnih bobnov. Posnemali so zvoke, ki jih je ga. Katja igrala. Otroci so bili pri poslušanju, posnemanju in opazovanju glasov zelo uspešni.

20170221_Gibalno_plesna_delavnica (4)

Gibalno-plesno delavnico smo zaključili z deževno nevihto, ki smo jo izvedli z različnimi inštrumenti.

Vzdušje v igralnici je bilo glasno in pozitivno obarvano. Otroci so bili navdušeni nad zanimivimi inštrumenti, pri tem pa so se lahko tudi sami preizkusili v igranju na njih.

Hvaležni smo ga. Katji, da si je vzela čas in nas obiskala v vrtcu ter nas še bolj podrobno seznanila z različnimi inštrumenti in možnostmi izvedbe gibalno-plesne delavnice.

DSC_9339

DSC_9341

Save

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content