Igramo se, igramo

V preteklem velikonočnem tednu smo se v vrtcu imeli zares lepo, saj smo velik poudarek dali igri.

 V torek zjutraj smo se vsi otroci vrtca zbrali v jedilnici, kjer nas je na mizi pričakal velikonočni zajtrk. Povabili smo gospoda direktorja Toneta Česna, ki je zajtrk blagoslovil in nam predstavil, kaj vsaka jed predstavlja. Vsa jedila so bila zares okusna.
Kmalu po zajtrku pa nas je Pastirček že povabil v avlo, kjer nam je zaupal, da se bomo v prihodnjih dneh v vrtcu zares samo igrali. Razkril nam je tudi, da nas v učilnici v naravi čaka skriti zaklad. Veselo nas je povabil, da ga poiščemo. In res smo ga.
Sreda je bila prav poseben dan. Otroci iz starejših treh skupin smo se že zgodaj odpravili na izlet na Vrhniko. Tam smo obiskali vrtec in prebivalce doma starejših občanov, s katerimi smo izdelovali okraske in se z njimi igrali družabne igre.
Nato smo obiskali še domačijo znanega slovenskega pesnika in pisatelja Ivana Cankarja in se povzpeli na tamkajšnji hrib do cerkve.
V četrtek smo zaslišali glasbo Igramo se, ki je naznanjala da so se vrata, vseh igralnic vrtca, odprla. Vsak izmed otrok se je lahko odšel igrat v igralnico po lastni izbiri. Bilo je zelo igrivo.
Zadnji dan v tednu pa je bil namenjen ljudskim igram, ki so značilne za posamezne slovenske pokrajine. Otroci smo se pomešali v 6 različnih skupin in vsaka skupina je spoznavala igre določene pokrajine.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content