»Kdor vesele pesmi poje …

… gre po svetu lahkih nog!« smo prepevali v preteklih dneh, ko smo imeli bivanje na prostem.

V sredo zjutraj se je takoj, ko je v zvoniku odbila ura sedem, zaslišalo čebljanje in hihitanje iz vrtčevskih igralnic, kar je naznanjalo, da je prišel tisti čas v letu, ki se ga otroci najbolj veselijo – bivanje na prostem. Dopoldan sta prostovoljki Rdečega križa za nas pripravili delavnice z naslovom Rane, takšne in drugačne. Učili smo se obvezovati in oskrbovati rane. Popoldan smo preživeli v gozdu. Dan smo zaključili s sprehodom z lučkami po zavodu in skupno večerno molitvijo z dijaškim domom.

V četrtek smo se odpravili na celodnevni izlet. Najprej smo se ustavili na Brezjah, kjer smo skupaj molili in se igrali, obiskal pa nas je tudi Pastirček. Po kosilu smo nadaljevali proti Radovljici, kjer smo obiskali Čebelarski muzej in ustvarjali panjske končnice. Pozno popoldan smo se utrujeni vrnili v vrtec in imeli slastno večerjo. Dan smo zaključili s skupno molitvijo v kapeli Dobrega pastirja.  

Zadnji dan bivanja na prostem so za nas petošolci pripravili delavnice. Pripravili so 12 različnih in zelo zanimivih delavnic; plesne delavnice, eksperimenti, športne delavnice, pravljične delavnice, mešanje barv …  Bivanje na prostem smo zaključili s piknikom na vrtčevskem igrišču in sladoledom. 

Čeprav smo se skupaj imeli lepo, se veselimo, da bomo zvečer zaspali s svojimi domačimi. 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content