Lahkih nog naokrog Slovenec gre na pot …

Tako smo poimenovali projektni teden, ki je bil izveden v tednu od 10. do 14. februarja. Otroci so preko različnih dejavnosti spoznavali in ozavestili pomembnost slovenskega jezika, slovenske kulture, slovenskih značilnosti in znamenitosti.

V ponedeljek smo se spomnili na slovenske pokrajine in lepote naše države. Otroci so po skupnem uvodu v svojih skupinah ustvarjali na temo izlet po Sloveniji. V torek nas je pastirček navdušil, da je knjiga nekaj čudovitega in vir mnogih lepih, poučnih stvari. Tako so otroci začeli z izdelavo svoje lastne knjige – izdelali so platnice. Okrasili so jih z različnim tehnikami, ki so si jih izbrali sami. V sredo so knjigo dopolnili s slovenskimi simboli: z besedo Slovenija, zastavo, obrisom, himno, portretom Franceta Prešerna. V četrtek so se preizkusili v vlogi pesnikov. Otroci so si izbrali temo, o kateri so po mešanih skupinah skupaj z vzgojiteljicami pesnili. Spesnili so na teme: reke, morje, polja, gore, Slovenija. Za zaključek smo se v petek zbrali v avli in se udeležili kulturne prireditve ob že minulem Prešernovem dnevu. Pri prireditvi so sodelovali vsi otroci. Zrecitirali so pesmice, ki so nastale prejšnji dan.

Otroci so ob sklepu projektnega tedna veseli in zadovoljni odnesli domov svojo knjigo. Tako jo bodo lahko večkrat prijeli v roke in se zavedali obstoja slovenskega jezika in kulture.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content