Le eno življenje imaš

Četrti teden v oktobru – v mesecu požarne varnosti, je vrtec zaživel v projektu »Samo eno življenje imaš«. Namen projekta je ozaveščanje otrok o tem, da v nesreči nismo sami, ampak da so med nami ljudje, ki so nam takrat pripravljeni nuditi pomoč, tolažbo, nas oskrbeti, rešiti življenje … Otroke smo navajali na samopomoč ter sopomoč. Razbliniti smo želeli predsodke ali strahove pred ljudmi v uniformah – zdravniki, reševalci, gasilci.

 

V ponedeljek smo gostili prostovoljko Rdečega križa, ki je otrokom predstavila področje zastrupitev, tekom tedna pa smo se srečali še s področjem opeklin, klicem na številko 112, ranami, buškami …

 

 

 

 

V torek in sredo so otroci imeli zobno preventivo, izdelovali so tudi intervencijska vozila in pripravili čudovito razstavo.

 

 

 

 

V četrtek nas je »presenetil« požar, zato smo se morali evakuirati, štirje otroci in kaplan Martin pa so ostali ujeti v prostorih vrtca, a so jih uspešno rešili naši vrli gasilci PGD Ljubljana – Šentvid. Gasilci so za otroke izvedli tudi štiri delavnice: prikaz gasilskega vozila in opreme, vaja z vedrovko, uporaba nadtalnega hidranta ter prikaz gašenja gorečega olja.

 

V petek pa so nas obiskali reševalci. Spustili so nas v reševalno vozilo, oskrbeli nogo vzgojiteljici in otrokom, nas podučili o njihovih pripomočkih pri reševanju življenj. Za zaključek projektnega tedna pa so se otroci izkazali na kvizu, kjer so pokazali, da so semena, ki smo jih tekom tedna sejali, padla na plodno zemljo.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content