Naše roke za otroke

Cin cin cin, cin cin cin, zvončki pojejo. Lep je ta božični čas – ups, že božični čas? Še ne, ampak se res hitro približuje tisti najlepši čas v letu. Čas, ko bo zadišalo po prazničnem pecivu, in čas, ko se bomo več družili s svojimi bližnjimi.

In zato smo tudi v vrtcu ta teden namenili čas druženju s prijatelji in hkrati naše roke namenili izdelovanju izdelkov za prihajajoči adventni sejem.

Pod geslom »naše roke za otroke« smo v ponedeljek izdelovali različne voščilnice.

V torek smo barvali glinene lončke, pripravljali kopalno sol s sivko, izdelovali kazalke, lasnice in barvali kroglice za nakit. Nato pa smo odhiteli na igrišče, kjer so nas pričakale prve snežinke.

Sreda je bila namenjena izraznemu plesu. Otroci so uživali in zaplesali ob klasični glasbi.

V četrtek smo bili zopet ustvarjalni. Na delavnicah smo barvali kroglice in izdelovali zapestnice, pakirali suh kaki, barvali glinene lončke, pripravili božično žito, izdelovali lasnice in škatlice za peteršilj.

Petek pa je bil prav poseben dan, v našem vrtcu je zares »zadišalo« po praznikih. Pekli smo namreč piškote, janeževe upognjence, pripravljali suho sadje s čokolado in jabolčno marmelado. Mmmm, še sedaj diši.

Mi smo pripravljeni in komaj čakamo na prihajajoči adventni sejem.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content