Nova likovna razstava v vrtcu

Vrtec krasi nova likovna razstava ge. Andreje Bervar. Njena umetniška dela bi lahko opisali z besedami: barve, veselje, radost, optimizem, ljubezen. Vabljeni k ogledu!

Ga. Andreja Bervar je odraščala v umetniški družini, tudi Josip Stritar je imel “prste vmes”. Njeno življenje sta močno zaznamovala njena starša. Mati je zelo rada in lepo slikala, risala, ustvarjala predmete iz lesa, pisala poezijo, prozo, zelo lepo je pela, plesala, gojila lepo slovensko besedo. Oba starša sta se intenzivno ukvarjala s športom (oče je nastopil na zimskih olimpijskih igrah leta 1934 v Sankt Moritzu). Ga. Andreja Bervar je tako že od malih nog skupaj z mami risala, barvala, pisala pravljice … Kot osnovnošolka je obiskovala Pionirski dom: slikarstvo, kiparstvo, grafiko. Nad njeno vneto ustvarjalnostjo so skrbno bedeli in jo usmerjali slikarji in kiparji: ga. Stegovec Tinca, g. Bogdan Borčič, bratje Tršar, kasneje g. Veljko Toman, Mojca Vipotnik – Černič. Sodelovala je na nekaterih razstavah in risarskih natečajih še kot otrok in prejela nagrade.

Ga. Bervar zase pravi, da najraje slika rože, morje, zalive, barke, hiše, poizkusila se je tudi v potretih. Dela mozaike, barva stene, lonce za rože, škatle … Sredstva za izražanje so platno z akrilnimi barvami, papir za akvarele tudi z akrilom, svinčnik, oglje, les, lončevina …

Za več informacij lahko go. Andrejo Bervar kontaktirate na: [email protected].

Vabljeni k ogledu!

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content