Postni izlet

V torek, 4. 4. 2017, smo se z otroki starejših treh skupin odpravili na postni izlet. Pot nas je vodila na gorenjske konce.

Tam smo najprej obiskali Marijin vrtec v Cerkljah. Otroci in vzgojiteljice so nas zelo prijazno sprejeli in vsako od skupin povabili v drugo igralnico, da smo se lahko malo poigrali in spoznali z otroki. Ker ima vrtec drugačne igrače in prostore kot naš, je bilo druženje seveda še bolj zanimivo in doživeto.

20170404_postni izlet_3

Za vrtcem smo obiskali dom starejših občanov Taber. Tam smo starejšim ljudem najprej pripravili krajši nastop: zapeli smo nekaj nam ljubih pesmic in odplesali dva plesa.

20170404_postni izlet_5

Ko smo z nastopom zaključili, smo odšli do jedilnih prostorov, kjer smo s starejšimi ustvarjali piškote, se z njimi pogovarjali, jim pomagali pri peki piškotov. Nekateri starejši so bili bolj zadržani, drugi so z veseljem delili svoja doživetja in pripovedi, vsi pa smo odšli drug od drugega bogati s prijetnimi novimi spoznanji in občutki.

20170404_postni izlet_10

Zadnja postojanka je bila Marijina cerkev v Velesovem, kjer nas je že pričakoval gospod župnik. Z njim smo prepevali pesmi, na kratko nam je predstavil cerkev in svetnike, katerih kipi so pri glavnem oltarju. Nato smo se po cerkvi še malo sprehodili, zaključili dan z molitvijo sveti angel in se počasi odpravili nazaj proti vrtcu.

20170404_postni izlet13

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content