Veliki teden v Vrtcu Dobrega pastirja

Naj spregovorijo otroci:

“Pogovarjali smo se o tem, kaj bomo dali v košarice. To bo suho meso, rdeče pirhe, potico, pomarančo, pa hren. Meso zato, ker je Jezusovo telo, rdeči pirhi predstavljajo kaplje krvi od Jezusa, ker so ga pribili na križ in mu je tekla kri. Žeblji bodo hren, potica pa predstavlja Jezusovo krono, ki so mu jo dali na glavo, ker je potica okrogla. Pa še pomaranča, ki oznanja gobo, ker je bil Jezus žejen in so gobo zmočili s kisom in žolčem.”

“Bili smo pri Jezusu v kapeli v gimnaziji. Šli smo ga pozdravit in g. kaplan Martin je bil z nami in tisti ta veliki otroci, ki hodijo v gimnazijo. Toplo mi je bilo v srčku, ker je bil Jezus na oltarju.”

“Pa všeč mi je bilo, da smo jedli zadnjo večerjo, zato, ker je Jezus tudi jedel zadnjo večerjo s svojimi učenci. Kruh in vino jim je dal, da se bodo spominjali, da je vino bila njegova kri, kruh pa je dal za svoje telo.”

“Vzgojiteljice so nam umile noge, ker je Jezus umil noge svojim učencem. Naročil je, da se moramo ljubiti med seboj. On nas je zelo ljubil, ker je dal življenje za nas in je celo pot nesel težki križ.”

“Pa iz naših zrn od dobrih del smo sestavili božji grob. Pol bodo ta semena postala žito. V božji grob smo dali Jezusa.”

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content