10 let sodelovanja z gimnazijo Wellington iz škotskega Ayra

“Nepopisno lepo.”

To so besede, ki jih je izrekla Susan Coontz ob obisku letnega koncerta pevskih zborov v Zavodu sv. Stanislava v soboto, 6. maja 2017. Nepopisno lepa pa so poleg zgoraj omenjenega dogodka tudi mnogotera izkustva v plodnem desetletnem sodelovanju med šolama, to je med gimnazijo Wellington iz škotskega Ayra in Zavodom sv. Stanislava.

Od samega začetka sodelovanja se je med profesorji in dijaki, ki so sodelovali pri izmenjavah in projektih, razvil zaupljivo prijateljski odnos, kar se kaže v raznolikih oblikah sodelovanja v okviru UCAP, Comeniusa, Erasmus+ in prijateljskih izmenjav.

Nenazadnje te dve besedi opisujeta tudi tri dni (5.–8. maj), ki jih je prof. Coontz preživela v Zavodu Sv. Stanislava in jih je zaznamovalo več vrhuncev, med katerim je potrebno omeniti 24. letni koncert zborov zavoda Sv. Stanislava in sproščen nedeljski izlet v Vipavsko dolino. Prof. Coontz je bila na koncertu predstavljena kot posebna gostja, prijateljica in podpornica Zavoda Sv. Stanislava, za kar je prejela posebno diplomo, v kateri je zapisano, da je bila v desetih letih sodelovanja prof. Coontz srce in duša izmenjav. Zaradi njene izjemne predanosti, podpore in osebne zavzetosti so bili projekti uspešni in je sodelovanje preraslo v resnično prijateljstvo.

Verjamemo, da se nimamo ničesar bati, dokler obstajajo tako predani učitelji, ki z veseljem potujejo, srečujejo nove ljudi, navezujejo stike, spoznavajo nove navade in opogumljajo svoje učence in kolege, da se jim pridružijo pri odkrivanju novih svetov in življenju v miru in prijateljstvu v vseh oblikah. Tako sta lahko sedanjost in prihodnost tudi nepopisno lepi.

Alenka Battelino

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content