Zavod

Prosta mesta za vpis v 1. letnik ŠKG v šolskem letu 2018/19

Za vpis v 1. letnik ŠKG imamo na voljo še 13 prostih mest.

Razpis za delovno mesto učitelja slovenščine

Škofijska klasična gimnazija v Zavodu sv. Stanislava razpisuje prosto delovno mesto učitelja slovenščine s skrajšanim delovnim časom (predvidoma 16 delovnih ur tedensko oz. 8 ur pouka) za nadomeščanje delavke na porodniškem dopustu s predvidenim pričetkom 1. septembra 2018.

Uradne ure tajništva ŠKG v času počitnic

V času poletnih počitnic bo od 4. julija do 17. avgusta 2018 tajništvo Škofijske klasične gimnazije odprto vsak torek in četrtek od 10.00 do 12.00, in sicer v prostorih tajništva Zavoda sv. Stanislava (1. nadstropje nasproti cerkve, zraven računovodstva).

Jernej Grlj – dobitnik Župančičeve frulice 2018

Maturant Jernej Grlj (4. c) je dobitnik Župančičeve frulice 2018 za najboljšega srednješolskega pesnika.

Vpis v glasbeno pripravnico za šolsko leto 2018/19

Podaljšujemo vpis učencev v glasbeno pripravnico in sicer do 21. avgusta 2018.

Poletna šola violine

Prof. Gorjan Košuta, ki sicer violino poučuje tudi na ljubljanski Akademiji za glasbo, sam pa poustvarja v različnih zasedbah, med katerimi velja izpostaviti znameniti Arcadia Trio, bo med 25. avgustom in 2. septembrom v Zavodu sv. Stanislava izvedel poletno šolo za mlade violiniste.

Slovo maturantov Jegličevega dijaškega doma

V nedeljo, 20. maja 2018, smo se maturanti z družinami ter vzgojitelji, kaplanom in ostalim vodstvom zbrali na zadnjem skupnem uradnem druženju pred koncem bivanja v Jegličevem dijaškem domu.

Kritično mišljenje v digitalni dobi

Uvod v praznovanje 25-letnice Škofijske klasične gimnazije in Jegličevega dijaškega doma ter 10-letnice Osnovne šole Alojzija Šuštarja smo letos zastavili bolj mednarodno in razpravljalno. Od četrtka, 10. maja, do sobote, 12. maja, je v prostorih Zavoda sv. Stanislava in v organizaciji Inštituta za raziskovanje in evalvacijo šolstva potekal mednarodni simpozij Kritično mišljenje v digitalni dobi/Critical thinking in digital age, ki je naslavljal dva glavna poudarka delovanja zavoda v tekočem šolskem letu – soočenje z izzivi virtualnega sveta in pomen kritičnega razmisleka v sodobni družbi.

Pianisti na mednarodnih tekmovanjih

Veseli sporočamo, da je v petek, 25. maja, na 4. mednarodnem tekmovanju mladih pianistov Isola del sole v Gradežu Neža Sušnik prejela absolutno prvo...   Read More

Zaključeno zbiranje prijav za Slovenski otroški zbor 2018

Zbiranje prijav za Slovenski otroški zbor 2018 je zaključeno. Za dodatna pojasnila se lahko obrnete na: soz@stanislav.si.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.