Zavod

Razpis za prosto delovno mesto spremljevalca otrok s posebnimi potrebami

Osnovna šola Alojzija Šuštarja v Zavodu sv. Stanislava razpisuje prosto delovno mesto spremljevalca otroka s posebnimi potrebami, s polnim delovnim časom, s predvidenim začetkom dela 16. 10. 2023.

DEKD 2023 v Zavodu sv. Stanislava

V različnih enotah zavoda se tudi letos pridružujemo projektu Dnevi evropske kulturne dediščine (DEKD).

Razpis za prosto delovno mesto čistilca

Zavod sv. Stanislava razpisuje prosto delovno mesto čistilca (m/ž).

Razpis za prosti delovni mesti kuharja in kuhinjskega pomočnika

Zavod sv. Stanislava razpisuje prosti delovni mesti kuharja (m/ž) in kuhinjskega pomočnika (m/ž).

»Rada rešujem logične uganke, sestavljam sestavljanke, pojem in igram klavir«.

Urška Končar, alumna 27. generacije Škofijske klasične gimnazije, je ena izmed letošnjih diamantnih maturantov. Urška zna briljantno povezati bistroumni nesmisel, ki se za večino od nas skriva v besedni zvezi razvedrilna matematika. Njena profesorica matematike pravi, da občuduje Urškino matematično suverenost. Vsi, ki smo jo srečevali v razredu ali dijaškem domu – Urška je tam bivala štiri leta, ker prihaja z Bleda – pa jo poznamo tudi kot srčno, veselo in velikodušno dekle. Vabljeni k branju!

Prvi šolski dan v Zavodu sv. Stanislava

Že okroglih 30 let je 1. septembra (odvisno od koledarja kdaj tudi 2. ali 3.) posebej živahno tudi v Zavodu sv. Stanislava in nič drugače ni bilo niti danes. Zavodska skupnost, ki je danes skupaj vstopila v novo šolsko leto, od najmlajših vrtičkarjev do najstarejših študentov in skupaj z vsemi zaposlenimi šteje približno 1700 duš, kar je znatno – približno 10-krat – več od 1. septembra 1993, ko je s poukom začelo 5 oddelkov 1. letnika Škofijske klasične gimnazije.

Poletni šoli Minecraft in Virtualna resničnost 2023

Zaključek poletnih počitnic z zabavnim učenjem in urjenjem v programiranju.

50 let smrti Staneta Kregarja

Danes, 1. avgusta, mineva 50 let od smrti slikarja in duhovnika Staneta Kregarja (1905–1973); ob obletnici je na spletni strani RTV Slovenija objavljen spominski zapis.

Rezultati spomladanskega roka mature 2023 na Škofijski klasični gimnaziji

Na Škofijski klasični gimnaziji v Zavodu sv. Stanislava letos zaključuje gimnazijsko izobraževanje že 27. generacija maturantov. V maju in juniju je 155 maturantov iz šestih oddelkov opravljalo maturitetne izpite. 10. julija je bila v parku pred zavodom razglasitev rezultatov mature in podelitev maturitetnih spričeval. Maturo je uspešno opravilo 154 maturantov, torej je letošnji uspeh 99,4 %. Naši maturanti so na maturi dosegli povprečno 22,80 točk.

110 let od prve mature v slovenskem jeziku

Letos mineva 110 let od prve mature, ki je v celoti potekala v slovenskem jeziku. Prva slovenska matura je potekala v juniju in juliju 1913 na takratni Knezoškofijski privatni gimnaziji v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content