Državno tekmovanje iz pomnjenja

V soboto, 25. 3. 2017, je v Brežicah potekalo državno tekmovanje iz pomnjenja Memoriada 2017, kjer so naši dijaki in osnovnošolci dosegli odlične rezultate.

Iz ŠKG sta se državnega tekmovanja udeležila Maja Škof in Matija Šprogar Perko. Maja je dosegla drugo mesto v disciplini Naključne besede ter tretje mesto v disciplini Govorjena števila. Za oboje si je prislužila dve zlati priznanji.

Matija Šprogar Perko je dosegel prvo mesto v disciplinah Binarna števila, Naključna števila in Govorjena števila. V disciplini Hitre karte si je prvo mesto delil. Nato pa je bil še tretji v disciplini Imena in obrazi ter si delil drugo mesto v kategoriji Hitra števila in Izmišljeni dogodki. Od skupno desetih disciplin se je v osmih zavihtel na stopničke tako postal absolutni zmagovalec v seštevku vseh disciplin v svoji kategoriji! V disciplinah Binarna števila, Naključna števila, Hitre karte je podrl oz. izenačil državne rekorde!

 

Iz OŠAŠ sta se na Memoriado uvrstili učenki Gitica Jakopin in Marjeta Lucija Korenčan. Obe sta dosegli odlične rezultate. Marjeta Lucija je zmagala v disciplinah Naključne besede in Imena in obrazi. V obeh disciplinah je podrla državna rekorda v svoji kategoriji! Obenem si je delila tretje mesto v disciplini Hitre karte. Gitica pa je prav tako dosegla tretje mesto v disciplini Govorjena števila. Obe sta si za dosežen(e) rezultat(e) prislužili zlata priznanja.

Vsem tekmovalcem vse čestitke za uspehe!

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content