Koncert v Državnem zboru

Glasbena šola v Zavodu sv. Stanislava je na povabilo parlamentarnega odbora za kulturo v sredo, 7. februarja 2018, v dopoldanskem času gostovala v Državnem zboru, kjer je priredila koncert ob slovenskem kulturnem prazniku.

Ravnatelj glasbene šole Drago Arko je ob tej priložnosti nagovoril navzoče z naslednjimi besedami:
Spoštovani podpredsednik Državnega zbora gospod Primož Heinz, spoštovani minister za kulturo gospod Anton Peršak, spoštovani predsednik odbora za kulturo dr. Dragan Matić, veseli nas, da ste nas ponovno povabili medse ob  kulturnem prazniku našega največjega pesnika Franceta Prešerna. Za današnji dogodek so vam učenci Glasbene šole v Zavodu sv. Stanislava pripravili pester program, ki je v večji meri sestavljen iz del slovenskih skladateljev.
Dovolite da vam omenim, da je Glasbena šola v Zavodu sv. Stanislava eden od pomembnih činiteljev glasbene vzgoje na Slovenskem. Prepričan sem, da se vsi tukaj prisotni strinjamo, da je za današnjo mladino izrednega pomena seznanjanje z raznimi estetskimi omikami. Ena izmed njih je tudi glasba. Glasba, posebno klasična (klasičen pomeni prvi, najboljši, vzoren), vzgaja misleče in lojalne državljane. V razmišljanju o dobri državi je veliki mislec Platon izrekel naslednjo misel: Država mora biti zgrajena na temelju »mousike«. Čim boljša je glasba, tem boljša je država. Če država nima dobre glasbe, naj tudi ne obstaja.
Drage poslanke in poslanci, želimo vam, da bi vas naši mladi umetniki s svojo glasbeno fantazijo popeljali v svet, ki bi vam dal čim več navdiha pri vašem zahtevnem delu.

Program koncerta

 

 

 

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content