20 let delovanja študentskega doma

Študentski dom Janeza F. Gnidovca je v dvajsetih letih pod svojo streho vzel zgodbe skoraj 1000 študentk in študentov, ki so v vsem tem času z vztrajnostjo premagovali stopnice, izpite in prekratke noči.

Študentski dom Janeza F. Gnidovca je bil z odlokom ustanovljen 19. maja 2002; jeseni istega leta je v svoje povsem prenovljene prostore sprejel prve prebivalce. 18. aprila 2023 pa smo s posebnim dogodkom obeležili 20-letnico delovanja.

Večer se je pričel s slavnostno večerjo v jedilnici gimanzije. Predsednik je v vabilu zapisal: “Povabljeni ste, da se oblečete kar se da svečano (fantje dvodelne obleke, dekleta večerne obleke).” Študentje so poskrbeli tudi za pogrinjke in prijetno okrasitev.

Sledil pa je pogovorni večer v dvorani Matije Tomca. Medse smo povabili ene izmed prvih prebivalcev študentskega doma. To so bili cimri iz apartmaja 145 (Andraž, Jernej, Klemen in Matija) ter Leon. V prijetnem hudomušnem klepetu so obujali spomine na svoja študentska leta: sajenje (in zalivanje) lipe, kako so začeli s prvo olimpijado katoliških študentskih domov, s pijačo pod in nad mizo, kako so uspešno osvajali dekleta (tudi žene prihajajo iz ŠD JFG) in seveda tudi opravljali študijske obveznosti. Vsi so se strinjali, da jih na bivanje v študentskem domu vežejo večni spomini in prijatelji. Za vzdušje med klepetom je poskrbel domski bend, večer pa smo zaključili z rojstnodnevno čestitko študentskemu domu ob tortah in penini.

Študetnski dom Janeza F. Gnidovca: še na mnoga leta!

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content